Atribuții Președinte Bloc

Presedinte Bloc | Administrare Bloc | iAdministratorBloc.ro | Administrare Imobile Bucuresti

Aici discutăm despre câteva atribuții pentru un Președinte Bloc. Despre procedura alegerii Președintelui Asociației de Proprietari, îndatoririle în relația cu ceilalți membrii ai Asociației de Proprietari, furnizori sau autorități, dar și despre gestionarea de documente se găsesc în link-ul de mai jos.

Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor înlocuieşte, începând cu 28 septembrie 2018, legislația privind asociațiile și îi aduce acesteia o serie de modificări.

Mai exact, una dintre schimbările stabilite de noua legislație privind asociațiile de proprietari vizează activitatea președintelui asociației. Concret, acesta își va putea delega, pe o perioadă limitată, atribuțiile altor persoane care fac parte din comitetul executiv, dar fără să transfere și răspunderea juridică. Asta înseamnă că președintele va răspunde, în continuare, în fața legii, chiar dacă a transferat atribuțiile altei persoane din structura comitetului executiv.